2024. gada 26. oktobrī, Latvijas Universitātes Lielajā aulā, plkst. 18.00, ievērojamais Latvijas Universitātes vīru koris “Dziedonis” (mākslinieciskais vadītājs Uldis Kokars) ar vērienīgu jubilejas koncertu atzīmēs savas pastāvēšanas 100. gadadienu!

Koncerta 1. daļā kora mākslinieciskā vadītāja Ulda Kokara vadībā savu Rīgas pirmatskaņojumu piedzīvos komponistes Lauras Jēkabsones cikls “Latvieša mīts”, kas ir komponistes dāvana Latvijas Universitātes vīru korim “Dziedonis” simtajā jubilejā. “Latvieša mīts” ir latviešu tautasdziesmu tekstos un intonācijās balstīts stāsts par latvieti, kurš savā dzīvē iziet caur vairākiem posmiem, kas ir viņa ceļā līdz dzīves briedumam – piedzimšana, pieaugšana, došanās karā, līgavas meklēšana, kāzas, kļūšana par tēvu – tas viss būs dzirdams L. Jēkabsones jaundarbā. “Latvieša mīta” atskaņojumu papildinās īpaši tam radīta gaismu mākslinieka Reiņa Smilteņa radītā gaismu režija.

Koncerta 2. daļas kodolu veido dažādu komponistu skaņdarbi, kas dažādos laikos ir veltīti vīru korim “Dziedonis” un ir ieņēmuši būtisku vietu “Dziedoņa” repertuārā. “Dziedoņa” un tā diriģentu Ulda Kokara, Eināra Verro un Oskara Jeskes vadībā, vīru kora skaņā iemirdzēsies vairāki R. Paula, I. Kalniņa, P. Plakida, R. Kalsona, S. Mences, V. Kaminska, V. Pūces un A. Sējāna darbi.

Koncerta noslēgumā būs būtiska un neatņemama “Dziedoņa” jubilejas tradīcija – korim pievienoties tiks aicināti kora bijušie dziedātāji un kopā atskaņot V. Kaminska “Mūžu mūžos būs dziesma” un R. Vāgnera “Svētceļnieku kori” no operas “Tanheizers”.

Koncerta režisors – Kārlis Anitens, soliste – Angelīna Krivošejeva, pie klavierēm – izcilā pianiste Ilze Dzērve. Koncertu vadīs muzikoloģe un radio personība Liene Jakovļeva.

Koncerts tapis ar Latvijas Universitātes, biedrības “vīru koris DZIEDONIS”, Valsts Kultūrkapitāla fonda, un SIA Unimotors atbalstu.

Ieeja koncertā bez maksas.

 

Dalīties

Saistītais saturs

Latvijas Universitātes vīru koris "Dziedonis" aicina pievienoties jaunos dziedoņus!
09.08.2023.

Latvijas Universitātes vīru koris "Dziedonis" aicina pievienoties jaunos dziedoņus!