Intra Trofimoviča, Indriķis Muižnieks, Sarmīte Ančāne Vilciņa (vīru vokālais ansamblis "Dancis"), Andris Bergmanis

Augusts ir mēnesis, kad daļa no amatiermākslas kolektīviem jau palēnām sāk izsludināt  jauno dalībnieku uzņemšanu. Tam, kas vēlas saturīgi un interesanti pavadīt laiku kopā ar radošajiem, būs vēl pirms tam pamatīgi jāpārdomā, kuru amatiermākslas virzienu izvēlēties.

Nonākot Latvijas Universitātes (LU) studiju un darba vidē, radošais cilvēks saskaras ar atziņu, ka ir jāizvēlas no 21 amatiermākslas kolektīva. Tas ir daudz. Bet izvēle vēl grūtāka paliek, jo Latvijas Universitātes kori, deju kolektīvi, vokālie ansambļi, keramikas studija, teātris, folkloras deju kopa un pūtēju orķestris patiesi ir talantīgi, ko pierāda gan kolektīvu sasniegumi, gan enerģiskā dalība dažnedažādajās norisēs un aktivitātēs.

Dziesmu un deju svētki ir pagājuši, kas gan liekas vēl tik tikko klāt bijuši. Un arī LU Kultūras centrs vēlējās pateikties saviem amatiermākslas kolektīvu vadītājiem un pārstāvjiem par vareni aizvadīto sezonu - sezonu, kurā izdzīvoti XXVII Vispārējie latviešu dziesmu un XVII deju svētki,  iegūti galvu reibinoši un ievērojami apbalvojumi,  kā arī nepārprotami godam nests Latvijas Universitātes vārds gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. 13. jūlijā visi, kam bija laika un varēšanas iespējas, tikās uz kuģīša klāja, kur ar svinīgu runu klātesošos sveicināja gan Kultūras centra direktore Indra Trofimoviča, gan Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks. Kolektīvu vadītājiem un pārstāvjiem tika izteikta pateicība, izsniedzot atzinības rakstus, kā arī baudot improvizācijas teātra sniegumu un kopā pavadot laiku sarunās pie nelielām uzkodām. 

Kas ir tie kolektīvi, kas piedāvās jaunajā sezonā jaunus izaicinājumus un visnotaļ interesantus piedzīvojumus caur koncertiem, izrādēm, izstādēm, konkursiem, meistarklasēm un sadraudzības pasākumiem?

Lūk, radoši bagātais LU amatiermākslas kolektīvu klāsts - jauktais koris "Juventus" ar māksliniecisko vadītāju Valdi Tomsonu , jauktais koris "Dziesmuvara" ar māksliniecisko vadītāju Noru Žeiguri, kamerkoris "DeCoro" ar māksliniecisko vadītāju Kristiānu Vaickovsku, absolventu jauktais koris "Jubilate" ar māksliniecisko vadītāju Juri Kļaviņu, jauktais koris "Aura" ar māksliniecisko vadītāju Edgaru Vītolu, sieviešu koris "Balta" ar māksliniecisko vadītāju Māru Marnauzu, sieviešu koris "Minjona" ar māksliniecisko vadītāju Romānu Vanagu, sieviešu koris "Latve" ar māksliniecisko vadītāju Ilzi Feldmani, vīru koris "Dziedonis" ar māksliniecisko vadītāju  Uldi Kokaru, Prezidiju Konventa vīru koris ar māksliniecisko vadītāju Loriju Cinkusu, folkloras deju kopa "Dandari" ar māksliniecisko vadītāju Ingu Dūku, deju ansamblis "Pērle" ar māksliniecisko vadītāju Raimondu Dzintaru, Tautas deju ansamblis un vidējās paaudzeju deju ansamblis "Dancis" ar māksliniecisko vadītāju Rolandu Juraševski, jauniešu un vidējās paaudzes deju ansamblis "Dancītis" ar māksliniecisko vadītāju Ilzu Dzērvi, pūtēju orķestris ar māksliniecisko vadītāju Jāni Puriņu, studentu teātris ar māksliniecisko vadītāju Visvaldi Klintsonu, keramikas studija "Vāpe" ar māksliniecisko vadītāju Raiti Bobrovu, senās mūzikas ansamblis "Canto" ar māksliniecisko vadītāju Kristīni Gaili un vīru vokālais ansamblis "Dancis" ar māksliniecisko vadītāju Sarmīti Ančāni - Vilciņu.

 

Uz tikšanos mēģinājumos, koncertos un svētkos!

Dalīties

Saistītais saturs

Latvijas Universitāte, vienoti dziesmā un dejā, dodas svētku gājienā
04.07.2023.

Latvijas Universitāte, vienoti dziesmā un dejā, dodas svētku gājienā

Atklāta fotoizstāde "Vienoti Latvijas Universitātē un Dziesmu un Deju svētkos"
20.06.2023.

Atklāta fotoizstāde "Vienoti Latvijas Universitātē un Dziesmu un Deju svētkos"