No 2024. gada februāra līdz 2024. gada jūnijam  tika veikts pētījums, kurā izvērtēta Latvijas Universitātes Kultūras centra (LU KC) darbība laika periodā no 2018. gada līdz 2023. gadam. Pētījumu izstrādāja Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes maģistra programmas “Socioloģija” 1. kursa studiju kursa “Studiju darbs: socioloģiska pētījuma īstenošana” ietvaros.

Latvijas Universitātes tika izveidota 2018. gadā, taču līdz šim sistemātiski nav izvērtēta LU KC darbība un LU KC darbībā iesaistīto mērķgrupu, t.sk. kolektīvu, to vadītāju un LU KC padomes vērtējums par LU KC darbību. Šādai izvērtējuma veikšanai ir izšķiroša nozīme, palīdzot izprast LU KC darbību, novērtēt un uzlabot efektivitāti, kā arī pieņemt apzinātus lēmumus nākotnei un savas darbības uzlabošanai.

Pētījuma ietvaros tika veikta līdzšinējās LU KC darbības analīze, izvērtējot to, kā norisinājusies LU KC darbība piecu pastāvēšanas gadu laikā un kādus rezultātus tā ir sniegusi. Papildus tam īstenota kvantitatīvā tiešsaistes aptauja, noskaidrojot LU KC kolektīvu un to vadītāju vērtējumus par līdzšinējo LU KC darbību, kāda ir LU KC loma kolektīvu vidū un ko tie sagaida turpmāk. Labākai izpratnei par līdzšinējo un turpmāko darbību, apzināts LU KC padomes pārstāvja un kolektīva vadītāja viedoklis. Pilnvērtīgas turpmākās darbības stratēģijas izstrādei izpētītas arī Baltijas un citu ārvalstu kultūras centru darbības pieredzes, kas palīdz identificēt līdzšinējās darbības problēmas un tālākos risinājumus LU KC darbības veicināšanai.

Pētījumu izstrādāja Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes maģistraprogrammas “Socioloģija” 1. kursa studentes Marta Skrube, Ketri Laine Blūma, Ieva Rence un Sabīne Ozola. Par pētījumu atbildīgās pasniedzējas ir asociētā profesore Baiba Bela un ternūrprofesore Inta Mieriņa.

 

Šāda sadarbība starp dažādām Latvijas Universitātes pakļautībā esošām vienībām arī ir viena no Kultūras centra izvirzītām vīzijām. Tiek apzināti universitātes iekšējie resursi un meklēti veidi, kā tos izmantot efektīgāk kultūras centra labākai darbībai nākotnē.

Dalīties