No 20. līdz 22. septembrim Jūrmalā notiks 7. Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss, kurā šogad dalību izcīnījuši desmit kori no astoņām pasaules valstīm – Filipīnām, Spānijas, Čehijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas un Latvijas.  Latvijas koru vidū arī Latvijas Universitātes jauktais koris "Juventus".

Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss (IBSCC) ir ikgadējs starptautisks kormūzikas konkurss, kas kopš 2016. gada notiek skaistajā Jūrmalā pie Baltijas jūras. Konkursa dalībnieki sacenšas gan obligātās, gan izvēles programmas pusfināla kategorijās, kā arī Grand Prix finālā, kuru sniegumu vērtē starptautiska profesionāla žūrija. Ik gadu konkursam tiek pasūtināts jauns obligātais skaņdarbs – latviešu komponista jaundarbs, kas veicina latviešu oriģinālmūzikas izpildījumu starptautiskā kormūzikas vidē.

Latvijas Universitātes jauktais koris "Juventus" ir senākais Latvijas augstskolu koris. Kopš dibināšanas 1920. gadā tas pastāvīgi bijis viens no spēcīgākajiem un atpazīstamākajiem Latvijas amatierkoriem. Kopš 2014. gada "Juventus" mākslinieciskais vadītājs ir Valdis Tomsons.  "Juventus" ir piedalījies un guvis godalgas vairākos vietēja un starptautiska mēroga konkursos.

Sākot ar 2024. gadu Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss ir viens no sešiem kormūzikas nozarē prestižākā notikuma “European Grand Prix for Choral Singing” (EGP) posmiem. Tādējādi IBSCC Grand Prix balvas ieguvējs turpmāk iegūs tiesības piedalīties cīņā par “European Grand Prix for Choral Singing” Grand Prix titulu.

7. Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss notiks 2024. gada 20. - 22. septembrī.

Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

Dalīties

Saistītais saturs