No  20. līdz 22. septembrim Jūrmalā notika 7. Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss, kas kļuvis par vienu no sešiem kormūzikas nozarē prestižās konkursu apvienības “European Grand Prix for Choral Singing” (EGP) oficiālajiem posmiem. Konkursā piedalījās 10 kori no 8 valstīm. Latviju pārstāvēja LKA jauktais koris "Sola" un LU jauktais koris "Juventus".

Dalībnieku sniegumu konkursā vērtēja starptautiska profesionāla žūrija, kuras priekšsēdētājs šogad bij viens no ievērojamākajiem latviešu diriģentiem – Māris Sirmais. Žūrijā darbojās arī kordiriģente un mūzikas docente no Īrijas Orla Flanagana (Orla Flanagan); diriģents, producents, pedagogs no Igaunijas Ārne Saluvērs (Aarne Saluveer); diriģents, pedagogs, komponists un mūzikas izdevējs no Dienvidāfrikas Kristo Burgers (Christo Burger) un diriģents un pedagogs no Lietuvas Artūrs Dambrauskis (Arturas Dambrauskas).

10 koru konkurencē uzvarēja koris "IMUSICAPELL" no Filipīnām,  otro vietu ieguva LKA jauktais koris "Sola", bet godpilno 3. vietu un naudas balvu 1000 EUR - Latvijas Universitātes jauktais koris "Juventus" Valda Tomsona vadībā.

Kora uzstāšanos var noskatīties konkursa organizatoru mājaslapā https://balticchoir.com

   

Dalīties